REFURBISHED / RECYCLED WORKPLACE AWARD

A corporate or commercial building where significant works have been carried out to adapt the existing building to modern office use. Buildings involving only façade retention would be considered as new builds.

NATIONAL WINNER

Scotland

W.L. GORE & ASSOCIATES  (UK),  Livingston
This major upgrade provides a superior environment for W.L. Gore staff and improves the building's sustainability credentials. Value for money was achieved without any loss of quality. A magnificant refurbishment, which wowed the National Judges and also won this year's accolade Best of the Best.

 

 

 

PROJECT TEAM

Client:

W.L. Gore & Associates (UK)  

Brief Consultants:

haa design / Michael Laird Architects

Owner:

W.L Gore & Associates  (UK) 

Architect:

Michael Laird Architects 

Occupier:

W.L Gore & Associates (UK)

Interior Designer:

Michael Laird Architects 

Project Manager:

Michael Laird Architects  

M&E Engineer:

KJ Tait Engineers 

Quantity Surveyor:

CBA Chartered Quantity Surveyors 

Structural Engineer:

ARUP 

    Contractor: Sir Robert McAlpine


REGIONAL WINNERS

London & South East Awards  

123 Victoria Street, London
Sensitive reworking of the building has created a sparkling jewel in the heart of Westminster. Re-glazing, new entrances and elegant interiors have created a highly attractive working environment.

 

 

PROJECT TEAM

Client:

Land Securities

Interior Designer:

MoreySmith

Owner:

Land Securities

M&E Engineer:

Long & Partners

Occupier:

Jimmy Choo

Structural Engineer:

Clarke Nicholls Marcel

Project Manager:

Land Securities

Contractor:

Como

Quantity Surveyor:

Rider Levitt Bucknall

Investment / Property Co:

Land Securities

 Architect: Aukett Fitzroy Robinson  Developer: Land Securities
     Agent: CBRE

Midlands & East Anglia

Harrys_Yard_BEST

Harry’s Yard, Newhall Street, Birmingham
This is a first class example of how to recycle a run-down building into a contemporary and functional office environment. The new light and airy workspace incorporates all modern day office facilities and has rejuvenated working practices.

 

 

 

PROJECT TEAM

Client:

P.Cole / T.Lee / M.Whild 

Architect:

 Weedon Architects

Owner:

Suffolk Life 

M&E Engineer:

Clancy Consulting

Occupier:

Weedon Architects

Structural Engineer:

Clancy Consulting 

Project Manager:

Pete Hawley Developments

Contractor:

Pete Hawley Developments

 

 

 

     
       
     


North of England, North Wales & Northern Ireland 

Nestle

NESTLE PRODUCT TECHNOLOGY CENTRE York
Nestle Product Technology Centre has surpassed its brief and is now seen as the global centre for excellence for this global manufacturer.

This building provides a stunning new showcase for Nestle, which reflects its commitment to R&D and promotes the confectioner's core values, ethos and brand. The team has overcome the numerous design and operational challenges they faced and successfully negotiated an incredibly tight site.

 

PROJECT TEAM

Client:

Nestec

Architect:

DLA Architecture

Owner:

Nestec 

Interior Designer:

DLA Interiors

Occupier:

Nestec

M&E Engineer:

Silcock Leedham

Project Manager:

PAD Projects

Structural Engineer:

Stevenson Calam Associates

Quantity Surveyor:

Faithful + Gould

Contractor:

Simpson (York)


South West, Thames Valley & South Wales Awards  

COUNTY HALL REMODELLING Trowbridge
This challenging project has transformed a dated building into a modern and vibrant workplace. The creation of a community hub, combining informal meeting areas, reception facilities and restaurants has been well received by the public and local authority staff.

 County Hall Remodelling, Trowbridge has created a landmark building which will provide a fantastic community facility for many years.

PROJECT TEAM

Client:

Wiltshire Council

Architect:

Stride Treglown

Owner:

Wiltshire Council  

Interior Designer:

Stride Treglown

Occupier:

Wiltshire Council

M&E Engineer:

WSP Group

Project Manager:

Wiltshire Council

Structural Engineer:

Integral

Quantity Surveyor:

Davis Langdon

Contractor:

Kier Construction