FIT OUT OF WORKPLACE

This category awards a space, or spaces, within a building that demonstrates a high quality of interior fit-out.

sponsored by:


NATIONAL WINNER


 SCOT_W15_PwC_Edinburgh

PwC Edinburgh, Atria One, 144 Morrison Street, Edinburgh

Rather than wait for its lease expiry, PWC opted to decant early from its cramped and outdated home of 20 years, to grasp the opportunity presented by the emergence of a large single floor in Edinburgh’s newest and greenest office development. The relocation from the four floors at Erskine House to Atria One has truly transformed the consultant's working practices in the Scottish capital. This move has delivered a master-class in user engagement, with PWC demonstrating perfectly the significant benefits achievable from early, considered and structured interaction with staff and clients at every stage of the process.

 The well designed fit out has provided a coherent mix of locations to create a single and unified workspace. The office provides a range of uses, with mainly open plan workspaces with a limited number of partner offices, adjacent collaborative areas and amenity hubs. Atria One provides a physical example of PWC’s mission statement: 'Together: One firm, one space, one future.' This ideal is put across not from its repetition on the numerous staff engagement documents provided, but through the staff themselves and their undoubted passion and pride in the inspirational office that they now occupy.

 This project acts as a benchmark for business as to how to design well considered and resolved accommodation perfectly suited for its staff and visitors alike. The local team were consulted extensively as to what they would like to see included in the design and how they would like to use the space. Their thoughts and suggestions have been incorporated into the final outcome and they have therefore bought into the resultant space and have taken ownership of it.

 There is a fantastic blend of fixed workstations, break out areas, quiet rooms and meeting space. The management systems employed ensure that all the varied space is utilised efficiently and effectively. Through its attention to detail, endeavour and desire for quality, PWC has taken an already excellent base build set up and enhanced it considerably. This has meant that its Edinburgh office now sits comfortably amongst PWC's exemplar collection of UK work places.

PROJECT DETAILS

Client:

PwC Edinburgh

Quantity Surveyor:

AECOM

Owner:

The City of Edinburgh Council

Interior Designer

BDP

Occupier: 

PwC Edinburgh

Mechanical Engineer:

Rybka

Project Manager:

AECOM

Contractor:

Overbury

 

 

 

 

 

 

 

 


REGIONAL WINNERS


Scotland

 SCOT_W15_PwC_Edinburgh

PwC Edinburgh, Atria One, 144 Morrison Street, Edinburgh

Grasping the opportunity presented by a large single floor in Edinburgh’s newest and greenest office development, PWC has delivered a truly transformational office relocation. The astute design has provided a coherent mix of spaces which offer a physical demonstration of the consultant’s mission statement: ‘Together: One Firm, One Space, One Future'.

PROJECT DETAILS

Client:

PwC Edinburgh

Quantity Surveyor:

AECOM

Owner:

The City of Edinburgh Council

Interior Designer

BDP

Occupier: 

PwC Edinburgh

Mechanical Engineer:

Rybka

Project Manager:

AECOM

Contractor:

Overbury

 

 

 

 

 

 

 

 


North of England, North Wales & Northern Ireland

 NORTH_W15_AppletonHouse

Appleton House, 430 Birchwood Boulevard, Warrington, Lancashire

This fit out is far from standard; throughout the themed offices there are bright colours lively décor and quirky furniture. The workplace creates a physical and visual expression of the complex and uses reclaimed materials to subtly link to the sports gear manufacturer's history.

PROJECT DETAILS

Client:

New Balance (UK)

Brief Consultant:

CBRE

Owner:

Aviva Life & Pensions (UK)

Architect:

CBRE

Occupier: 

New Balance (UK)

Interior Designer:

CBRE

Project Manager:

CBRE

M&E Engineer:

CBRE

Quantity Surveyor:

CBRE

Contractor:

 ADT Workplace

 

 

 Agent:

 CBRE


London and the South East

 LON_W15_BrandUnion

Brand Union, 6 Brewhouse, London

Intelligent planning of the spaces and the addition of innovative features have created a welcoming atmosphere and inventive workspace at this previously redundant building. The creative design has improved access and opened up the building to maximise use of lower ground space.

PROJECT DETAILS

Client:

Brand Union

Architect:

BDG architecture + design

Occupier:

Brand Union

Interior Designer

BDG architecture + design

Project Manager: 

Bollingbrook

M&E Engineer:

Medland Metropolis

Quantity Surveyor:

Bollingbrook

Structural Engineer:

Knapp Hicks

Brief Consultant:

 BDG architecture + design

 Contractor:

 Overbury

 

 

 Agent:

 Hall and Kemp


Midlands & East Anglia

 MID_W15_NationalGrid

National Grid House, Warwick Technology Park, Gallows Hill, Warwick

The success of this extraordinary building has been achieved though diligent planning, severe testing and masses of creativity. Into this vibrant and sustainable workplace the team has seamlessly integrated catering, visitor attractions, a conference suite and operational control centres.

PROJECT DETAILS

Client:

National Grid

Brief Consultant:

AECOM

Owner:

National Grid

Interior Designer

AECOM

Occupier: 

National Grid

M&E Engineer:

Cundall

Project Manager:

Deloitte Real Estate

Structural Engineer:

Cundall

Quantity Surveyor:

Deloitte Real Estate

 Contractor:

 Overbury

 

 

 

 


South of England, Thames Valley & South Wales

 SW_W15_LifeSciences

Life Sciences Hub,3 Assembly Square, Cardiff

The impressive fit out, provides a range of functional spaces within a high quality and attractive work environment. The design makes effective use of the existing building systems and well considered incorporation of IT, collaboration and flexibility.

PROJECT DETAILS

Client:

Life Sciences Hub

Interior Designer:

Paramount Interiors

Owner:

Aviva Life and Pensions UK

M&E Engineer:

Arup

Occupier: 

Life Sciences Hub

Structural Engineer:

Arup

Project Manager:

AECOM

Contractor:

Paramount Interiors

Quantity Surveyor:

AECOM

 Developer:

 Welsh Government

Architect:

B3 Architects (responsible for Design Concept)