CORPORATE WORKPLACE

This award is open to either a building commissioned by owner-occupiers or where the building has been customised by a developer for the occupier. The entry will be judged on the combined merits of its base build and fit out.

Sponsored by

HurleyPF-for-web


NATIONAL WINNER

 18LON_Bloomberg(Corp)

Bloomberg, 3 Queen Victoria Street, London 

Located in the heart of the city, Bloomberg consolidates the company's workforce of 4,000 into a new European headquarters for the first time. The BCO judging panel described it as one of the most significant office developments in recent times, and an 'exceptional' workplace for its occupants. They agreed that Bloomberg is an exemplar of sustainability and wellbeing, having achieved the highest BREEAM score of any building to date. For more information on this project, please see Best of Best 2018.

Client:

Bloomberg Interior Designer: Foster + Partners

Owner:

Bloomberg    

M&E Engineer:

Sweco

Occupiers:

Bloomberg

Structural Engineer:

AKT II

Project Manager:

Stanhope

Contractor:

Sir Robert McAlpine

Quantity Surveyor:

AECOM

                                 

Architect:

Foster + Partners

                                       

 

 

 

 

 

Regional Winners

 

London

     
       

 18LON_Bloomberg(Corp)

Bloomberg, 3 Queen Victoria Street, London 

The judges were struck by the extent to which the new open plan workspace, situated between St Paul’s Cathedral and the Bank of England, reflects the business’ corporate values of collaboration and teamwork. Each desk includes a button that allows it to be raised or lowered according to the preference of the worker at that station, also demonstrating Bloomberg’s focus on its people. Sustainable features such as the deep plan natural ventilation system, made possible by the facade design and integrated bronze cooling panels on the ceilings, have helped 3 Queen Victoria Street achieve a BREEAM outstanding rating with the highest score of any building to date.

Client:

Bloomberg Interior Designer: Foster + Partners

Owner:

Bloomberg    

M&E Engineer:

Sweco

Occupiers:

Bloomberg

Structural Engineer:

AKT II

Project Manager:

Stanhope

Contractor:

Sir Robert McAlpine

Quantity Surveyor:

AECOM

                                 

Architect:

Foster + Partners

                                       

 

 

 

 

Scotland

 18SCOT_Standard-Life(Corp)

Standard Life Aberdeen, 6 St Andrew Square, Edinburgh                     

Standard Life Aberdeen, was created in response to a brief for a unique and forward-thinking workplace. By consolidating five buildings into two, the project has delivered a unified campus that integrates different streams of the business into one site in St Andrew’s Square. Totalling 114,500 sq.ft. across seven storeys, the new headquarters accommodates over 850 staff in a variety of workspaces around a central atrium. The judges were impressed by the offices’ flexibility, agreeing that the new Standard Life Aberdeen headquarters has successfully delivered a 'best in class' modern workplace, befitting of a new corporate headquarters in a prime Edinburgh location.

Client:

Standard Life Aberdeen Interior Designer: Perkins+Will

Project Manager:

Gardiner & Theobald    

M&E Engineer:

RSP Consulting Engineers

Quantity Surveyor:

Gardiner & Theobald

Structural Engineer:

Blyth+Blyth

Architect:

CDA / Hoskins Architects

Contractor:

ISG

 

                                 

 

                                       

 

 

Midlands & Central England

 18MID_OneFriargate(CorpWP)

One Friargate, Coventry                     

Forming part of the Friargate masterplan and the wider regeneration of central Coventry, One Friargate has been hailed as an excellent example of public / private partnership by BCO judges. The scheme, which is home to Coventry City Council, has facilitated a major transformation in the way the Council operates, delivering significant cost savings as well as introducing open plan working, desk sharing and a low parking provision. The development includes an informal ground-floor coffee shop that is accessible to the public, in addition to a stunning, open plan reception with a showpiece white concrete staircase. The BCO judges also praised the delivery of an attractive walkway between the train station and the historic city centre.

Client:

Friargate Interior Designer: Allies and Morrison

Owner:

Coventry City Council 

M&E Engineer:

MTT

Occupier:

Coventry City Council (two floors sub let to Financial Ombudsman Service)

Structural Engineer:

Capita Symonds Structures

Project Manager:

Friargate Coventry

Contractor:

Bowmer & Kirkland

Quantity Surveyor:

Prosurv Consult

Investment / Property Co:

Cannon Kirk Group                                  

Architect:

Allies and Morrison 

Developer:                    Friargate Coventry                   

 

Agent:

GVA 

         

North of England, North Wales & Northern Ireland

 18NOR_WaterfrontPoint_Corp

Waterfront Point, Halton Housing, Waterfront Point, Warrington Road, Widnes                     

Waterfront Point, which accommodates the not-for-profit housing association’s 280 staff, was praised by the BCO judging panel for striking a balance between a workplace and a home away from home. Judges were impressed with how the development, which is located next to the homes of many of its customers, seamlessly mixes office and field-based staff, providing a variety of workplaces in a vibrant environment. A large central space, which is filled with natural light from an atrium roof and can be used for training and wider office gatherings, is one such example of this. Overall, the panel applauded the light and airy hub building for offering a flexible and agile space that improves the working environment, creates connections and improves collaboration. .

Client:

Halton Housing Trust Interior Designer: 5plus architects / Ingo Interiors

Owner:

Halton Housing Trust

M&E Engineer:

ESD

Occupier:

Halton Housing Trust

Structural Engineer:

Alan Johnson Partnership

Project Manager:

Redbourn Group

Contractor:

Russells Construction

Quantity Surveyor:

Savills

                                             

Architect:

5plus architects 

                                                             

 

 

 

South of England & South Wales

 18SW_Tamesis-2

Tamesis, The Glanty, Egham                     

Tamesis was praised by the judges for its elegant delivery of large floorplates, despite its location within a difficult site constrained both in terms of land area and by its position in Flood Zone 3. They felt that the development met its stated objective of creating a “stand out” building for Egham – in addition to being very much shaped to the needs of its’ occupier. Not only does the design reflect the Gartner brand but, in the view of the judges, it provides a spur for the firm’s recruitment of talented people.

Clients:

Royal London Asset Manager (Base Build) / Gartner (Fit Out) M&E Engineer: MTT Consulting

Owner:

Royal London Asset Manager   

Structural Engineer:

Heyne Tillett Steel (HTS)

Occupier:

Gartner

Contractor:

BAM

Project Manager:

Rougemount Property Consultants

Investment / Property Co:

Royal London Asset Management

Quantity Surveyor:

Randall Simmonds

Developer:

Royal London Asset Management                                

Architect:

Scott Brownrigg

Agent:                    Griffiths Eccles                   

Interior Designer:

Scott Brownrigg