FIT OUT OF WORKPLACE

This category awards a space, or spaces, within a building that demonstrates a high quality of interior fit-out.

Sponsored by

AW_SAS-(Web)

REGIONAL WINNERS

London

 18LON_Havas(FitOut)

Havas UK, HKX, 3 Pancras Square, King's Cross, London                     

The judges were impressed with the impact of HAVAS UK’s relocation of their headquarters, noting that the execution of the project delivered a unique workplace fit out for each of Havas’ individual brands, while creating a sense of tangible connectivity across the office building. This has been aided by the high standard of furniture and finish across the office’s amenity spaces such as the café, auditorium and reception area. An open, staggered staircase was included to foster a sense of community by creating extra meeting points for employees between floors.

Client:

Havas UK Interior Designer: MCM Architecture

Owner:

Argent 

M&E Engineer:

Troup Bywaters + Anders

Occupiers:

Havas UK

Structural Engineer:

Expedition Engineering

Project Manager:

JLL

Contractor:

Structure Tone

Quantity Surveyor:

Core Five

Developer:

Argent                 

Brief Consultant:

MCM Architecture

                                                      

Architect:

MCM Architecture

 

Scotland

 18SCOT_Registers-of-Scotlan

Registers of Scotland - SVP Platform - 3rd Floor, St Vincent Plaza, 319 St Vincent Street, Glasgow                     

Registers of Scotland – SVP Platform relocated its Glasgow office to a single 17,800 sq. ft. floor within St Vincent Plaza. The judging panel described the development as having delivered a digital, smart working office space with high levels of environmental performance. The clever design of workplace settings, along with carefully selected furniture, promotes a high degree of staff collaboration and interaction, in the judges’ view. The panel also noted that tactile and robust finishes have been used to ensure long term durability, while delivering a consistent finish throughout. The panel agreed that an awareness of health and wellbeing has been fully integrated within the fit-out, with features such as Circadian lighting control, incorporation of biophilia and SAD light therapy seating pods. All of these features help staff to stay healthy and productive throughout the working day, ensuring the project stands out amongst its peers.

Client:

Registers of Scotland

Interior Designer:

Graven

Owner:

Starwood Capital Group 

M&E Engineer:

Atelier Ten

Project Manager:

Cushman & Wakefield

Contractor:

akp Scotland

Quantity Surveyor:

Cushman & Wakefield

 

Architect:

Graven

                                         

 

                                                      

 

 

Midlands & Central England

 18MID_ASOS(Fit-Out)2

ASOS's Contact Centre, Hercules Way, Leavesden, Watford                     

Described by BCO judges as a “call centre for the millennial generation”, the development was praised for having created a collaborative, agile working environment with a strong emphasis on employee wellbeing and development. The judges were particularly impressed with the significant design interventions, from the increased visibility and access to natural light to a new central staircase, that have created both a stimulating 24-hour environment and facilitated the company’s growth strategy. The building houses an internal street where facades have been opened to allow light penetration through all floors, ensuring high visibility across the space in reflection of ASOS’s transparent and collaborative culture. The judging panel highlighted the use of task-based zones, differing materials and furniture design, in addition to expansive canteen and gym facilities that contribute to a creative and productive environment, unique in the call centre market.

Client:

ASOS

Interior Designer:

Spacelab

Owner:

Kennedy Wilson Europe

M&E Engineer:

Elementa

Occupier:

ASOS

Structural Engineer:

Waterrman Group

Project Manager:

CBRE

Contractor:

ISG 

Quantity Surveyor:

BAP

                                         

Brief Consultant:

Spacelab Workplace Consultancy 

                                                      

Architect:

Spacelab 

 

North of England, North Wales & Northern Ireland

 18NOR_Shoosmiths(FitOUt)

Shoosmiths LLP, Manchester Office, THE XYZ Building, 2 Hardman Boulevard, Manchester                     

Shoosmiths LLP’s Manchester office within The XYZ building in Spinningfields, which triumphed in the Best Fit Out of Workplace category, was praised by the judges for the variety, quality and flexibility of its workspace. The building, which incorporates ten different work settings within its fit out, was described by the judges as providing a seamless working environment that allows people to choose a workspace best suited to the task they are carrying out, enhancing collaboration and creativity. .

Client:

Shoosmiths, Manchester Office

Interior Designer:

Claremont

Owner:

XYZ Building - Union Investment

M&E Engineer:

McKenna 4 M&E

Occupier:

Shoosmiths, Manchester Office

Contractor:

Claremont

Project Managers:

Arcadis / Claremont

Investment / Property Co:

Union Investment

Quantity Surveyors:

Arcadis / Claremont

Developer:

Allied London                                        

Brief Consultant:

Claremont 

 Agent:                             Savills                        

Architect:

Cartwright Pickard Architects 

 

South of England & South Wales

 18SW_Bayer

Bayer, 400 South Oak Way, Green Park, Reading                     

The BCO judging panel felt that Bayer has created a space that both reflects the company’s culture and values, and provides a variety of workplace settings for its agile workforce. They commented that Bayer’s consultative approach amongst its staff, in which the design team incorporated feedback on the project throughout the process, resulted in a fit out that is elegant and stylish without compromising functionality. The judges were particularly impressed with the ‘BayLab’, a permanent lab space dedicated to hosting school visits to inspire the next generation of scientists. Overall, they described Bayer’s relocation to its new office as marking a transformation in the company’s ways of working, and highlighted its exemplary staff retention rate as evidence of the project’s success.

Client:

Bayer

Architect:

Perkins+Will

Owner:

Bayer

Interior Designer:

Perkins+Will

Occupier:

Bayer

M&E Engineer:

Sweco

Project Manager:

JLL

Contractor:

Tetris

Quantity Surveyor:

JLL