PROJECTS UP TO 1,500m2 AWARD

This category is for projects up to 1,500m² and covers all award categories; corporate, commercial, fit out and refurbished/recycled workplaces.


MIDLANDS AND CENTRAL ENGLAND

   

20MID_Projects_Interface 

             

Colmore Building: Interface The Greenhouse, Birmingham

Last year, the global flooring company invested £1m into building its new UK headquarters in Birmingham’s main business district. Situated on the 10th floor of The Colmore Building, the flexible office space has sustainability and wellbeing at its heart, with a mix of natural finishes and biophilic design. Committed to reversing climate change, Interface encourages employees to walk, cycle or use public transport, with no car parking facilities provided on site. BCO judges were impressed by the variety within the workspace including its welcoming entrance hub, providing a central collaborative meeting space designed to inspire employees and customers alike.

                                
Project Details      
       

Client:

Interface Europe - UK HO Architect: Overbury
Owner:                Ashby Capital           

Interior Designer:

Overbury                     

Occupier:                    

Interface Europe                 

M&E Engineer:                           Overbury           
Project Manager:           

Interface Europe 

Contractor:                                       Overbury    

Quantity Surveyor:

Overbury Contractor:  JLL

 

 

   
 

LONDON

   

20LON_EcclestonYardsProject 

           

5-6 Eccleston Yards, London

This development has completely reviewed the way their business works and the role of the workspace in supporting this. The central circulation spine not only spreads natural air across the office but creates an open environment which occupiers feel at ease working within. Judges noted how the extended window space has allowed workers to better engage with nature throughout the day, enabling them to be their best every day. 

           

             

 

Project Details       
       

Client:

PDP London Architect: PDP London
Owner: Grosvenor            Interior Designer:            PDP London      

                  
Occupier:                  

PDP London             

M&E Engineer:                           Edward Pearce LLP                         
Project Manager:                  PDP London            Structural Engineer:

                        
   
Hurst Peirce + Malcolm           
Quantity Surveyor:            Academy Consultant


Contractor: Grangewood

 

 

 

     
 

NORTH

   

20NOR_Couchbase 


Couchbase, 1A Tariff Street, Manchester   
 
                       

The judges unanimously agreed that this project ‘showcased the art of possibility’. In keeping with the area’s rich history, the team behind the space developed a workplace which celebrated the building’s past while delivering an environment capable of supporting such a future-focused business.

             

 

Project Details      

     
Client:

Couchbase Interior Designer: ADT Workplace


Owner: Helical
M&E Engineer:

Marketaylor


Occupier:

Couchbase

Investment/Property Co: Helical 
Project Manager:              

Savills

Contractor ADT Workplace
Architect:

Atelier MB Agent: Savills

 

 

     
 

SOUTH OF ENGLAND AND SOUTH WALES

   

20SW_12FORBURY_ROAD106 

12 Forbury Court, Forbury Road, Reading
                                            
           

This previously-dated building now provides a contemporary work environment at an exceptionally high standard in the heart of Reading. The enhancements to this building, located on Forbury Road, include new cycling facilities, a communal roof terrace and a vibrant new fifth floor which the BCO judges felt delivered a premium workplace.

 
Project Details      
       
Client:    BMO      

M&E Engineer:

Cudd Bentley
Owner:                

BMO      

Structural Engineer:    Elliott Wood                      

Project Manager:         

Construction Management                    

Contractor: GPF Lewis
Quantity Surveyor:            

Construction Management

Agent: Lambert Smith Hampton

Architect:

Minifie Architects

 

     
 

SCOTLAND

   

20SCOT_Ediston 

Ediston, 1 St Andrew Square, Edinburgh       
     
          

The judges were impressed by the movement the space encourages, supporting work away from a traditional desktop by offering a variety of alternative spaces. In particular, the judges highlighted the social space underneath the building’s atrium that brings natural light into the heart of the building and provides ample opportunity for breaks and informal catch-ups. The judges also noted how the building’s flexibility supported its social purpose, with over half of the office being able to be easily rearranged to accommodate evening events. 

Project Details      
       
Client:           


Ediston

Interior Designer: Form Design Consultants
Owner:                  Aberdeen Standard Investments          

M&E Engineer:

KJ Tait                        
Occupier:                  

Ediston               

Contractor:                          Mpact Group                         
Quantity Surveyor:                        

CBA